Op zoek naar iets?

 

Boerderijschool

Boerderijproject

Voor meer informatie, klik hier >>

 

Nieuwsbrieven

SBO De Bolster

Emailadres:
 

Afdeling Jonge Kind

Emailadres:
 
10.11.15

151105 Nieuwsbrief SBO de Bolster


Algemeen
We starten deze week in alle units met het thema de wereld om ons heen. Na de vakantie lag het hele schoolplein bezaaid met bladeren van de grote boom. Kinderen uit verschillende units hebben op maandag ochtend buiten lekker geharkt en bladeren geruimd. Unit 1 begint eerst met aandacht voor de geboorte van Lena. Dat is ook iets wat in de wereld om je heen gebeurt en daar prima bij past. De komende weken gaan alle units op allerlei verschillende manieren aan het werk met dit thema.
Categorie: SBO de Bolster
Ingezonden door: bolster
Baby nieuws
Op 25 oktober is juf Eva bevallen van een dochtertje, Lena. Het is allemaal goed gegaan. Juf Eva is helemaal verliefd op haar dochtertje. Toen de kinderen van unit 1 het nieuws hoorden hebben ze juf Eva gebeld en voor haar gezongen. Juffrouw Eva had allemaal foto's en filmpjes gestuurd en dat vonden de kinderen maar ook de collega's erg leuk. We wensen juf Eva een hele fijne tijd. Eind januari komt ze weer werken op de Bolster, maar dat duurt nog een hele tijd. Nu eerst genieten!

Nog meer baby nieuws
Meester Remco, uit unit 3, is dinsdag 2 november vader geworden van een dochter Day. Meester Remco werkt nog niet zo lang op de Bolster, maar de kinderen van unit 3 en 4 kennen hem al goed. Hij is erg blij met de geboorte van zijn dochter en heeft fijn een paar dagen vrij om te genieten. We wensen ook hem een hele fijne tijd.
 
 

Opvoedcarrousel Wijchen
Informatie avond voor alle ouders van pubers in Wijchen
Op woensdag 18 november is er een informatie avond over pubers voor alle ouders in Wijchen. Op het Maaswaal College aan de Oosterweg zijn ouders welkom vanaf 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan de avond verbonden. Ouders kunnen tijdens de avond twee informatierondes bijwonen over een van de onderstaande onderwerpen. Deelname is gratis en van te voren aanmelden is niet nodig.
 
Wat is puberteit en wat kun je verwachten, sociale media en internet, hoe help ik mijn kind sociale vaardigheden ontwikkelen en hoe vergroot ik hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid, computerspellen en verslaving, alcohol en drugs, huiswerk, gedrag veranderen en positief opvoeden,
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Josien Warris van MEER Welzijn Wijchen. j.warris@meerwelzijnwijchen.nl.
 

Verandering op de Bolster
Vanaf deze week werkt Titia Blankstein tijdelijk, tot het einde van dit schooljaar, voor het samenwerkingsverband Stromenland. Vanwege deze werkzaamheden stopt zij als directeur van de Bolster, haar werk voor het onderwijszorgcentrum blijft gewoon doorgaan.  Marie-Louise Benda heeft het afgelopen jaar als locatieleider gewerkt en is vanaf nu waarnemend directeur van de Bolster. Marie-Louise heeft nu haar werkplek in de kamer waar eerst Titia zat. Titia heeft nu haar werkkamer in spreekkamer 2 aan de kant van de keuken.

In de units heeft Titia symbolisch de Bolster overgedragen. Ze heeft de doos met verjaardagscadeautjes aan Marie-Louise gegeven. Alle kinderen mogen op hun verjaardag bij de directeur een kleinigheidje uitzoeken en vanaf nu is dat dus bij juf Marie-Louise.

 
 


 

Titia Blankstein

 

Directeur onderwijszorgcentrum Kans & Kleur

Coördinator ondersteuningsplatform Wijchen


Stoeptegels
Zowel voor als achter de school liggen nogal wat tegels niet meer goed. Om te voorkomen dat we struikelen over ongelijk liggende tegels, worden deze de komende weken gedeeltelijk opnieuw gelegd. Dit is ook belangrijk voor wanneer er in het voorjaar de coatings van Schoolplein 14 opkomen. Om de coatings op het schoolplein te maken moet het droog weer zijn zonder vallende bladeren.
Vandaag zijn de werkmannen van Willems begonnen met de stoep voor de school. Een aantal kinderen hebben hierbij gekeken. Er werden wortels van bomen weggehakt met een bijl en dat was best spannend.  Ook werden de  tegels  met een machine helemaal vast gedrild. Nu liggen ze weer recht en ziet het er weer netjes uit.

Toetsen schoolverlaters
Vanaf maandag 9 november begint de toetsing van de schoolverlaters. De kinderen zijn er klaar voor maar vinden het toch een beetje spannend. De kinderen worden begeleid door juf Eline, juf Wil en de voor hen bekende medewerker uit de unit.

Verjaardagen november
 

9

Levi

1e Unit

10

Ruben

1e Unit

18

Floor

4e Unit