Op zoek naar iets?

 

Boerderijschool

Boerderijproject

Voor meer informatie, klik hier >>

 

Nieuwsbrieven

SBO De Bolster

Emailadres:
 

Afdeling Jonge Kind

Emailadres:
 
18.02.19

info per mail 18 febr 2019


Zie meer voor de info per mail
Categorie: Afdeling Jonge Kind
Ingezonden door: bolster

Beste ouder(s)

De informatie per mail.

 

Thema Hulpdiensten, een terugblik

We weten nu precies wat we moeten doen als er nood is of er een ongeluk is gebeurd. Dan bel je de meldkamer van 112. Op het binnenplein hebben we geoefend met bellen en antwoorden. Ook moest de route die de hulpdienst moest rijden opgezocht worden.

Tijdens de bezoeken van de politie, de ambulance en de brandweer leerden we veel over hoe de hulpdiensten werken. We konden alles vragen en mochten een kijkje nemen in de politieauto, de ambulance en de brandweerauto. We zagen heel veel knoppen en apparatuur.  Het was heel fijn dat de hulpdiensten bereid waren om naar het Noorderlicht te komen zodat alle kinderen van de onderbouw en de peuters op bezoek konden komen.

In de groep leerden we de woorden die bij het thema horen. We zongen liedjes en speelden spel samen. Er werden politiepetten, dokters en brandweerauto’s geplakt. Ja, er is enthousiast en intensief gewerkt in deze periode.

 

Thema Carnaval

De krokussen staan volop in bloei en de helft van Nederland heeft deze week vakantie maar wij wachten nog even op het carnavalsfeest. Vrijdag 1 maart is het weer Alaaf in Noorderlicht.

Wat betreft de schooltijden die dag zijn we gewoon vanaf 8.30 open. De kinderen mogen verkleed naar school komen. Met de kinderen die dat leuk vinden volgen we het carnavalsprogramma. De optocht, de boerenbruiloft met de optredens op het podium, de traditionele broodjes worst en natuurlijk de polonaise. Kinderen die dat allemaal een beetje druk vinden kunnen verkleed spelen in de unit. Officieel begint om 12.15 de carnavalsvakantie.

De overige onderbouwgroepen feesten tot 12.30 door.

 

Tip: De optocht vertrekt vanaf 9 uur om het boerenbruidspaar en de gasten op te halen. De lopers vinden het leuk als er publiek langs de kant staat om hen toe te zwaaien, meelopen mag ook.

 

Oudervragenlijst

Iedere twee jaar vragen we alle ouders van de scholen van Kans en Kleur om een vragenlijst in tevullen. We vragen dat ook aan jullie als ouders van de Afdeling Jonge Kind. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk ouders de lijst invullen want dan krijgen we een beeld van hoe jullie de sociale veiligheid ervaren. Zo kunnen we kijken wat er beter of anders kan.

De vragenlijst is digitaal in te vullen. Hiervoor is een inlogcode nodig. We geven de code in een envelop mee naar huis. Maar je bent ook van harte welkom om een computer in de groep te gebruiken, bijv tijdens het wegbrengen, zo kost het invullen van de vragenlijst geen extra tijd.

Mocht je geen code gekregen hebben geef het dan even bij ons aan.

Alvast bedankt voor het invullen.

 

Portfolio

Fijn als het portfolio weer mee naar school komt dan kunnen we het weer vullen.

 

Staking 15 maart

Op vrijdag 15 maart wordt een onderwijsstaking uitgeroepen. Er volgt nog informatie hierover maar het is goed om alvast te weten dat die dag de Afdeling Jonge Kind gesloten is.

 

Vreedzame school

De afspraak van februari is:  een opsteker krijgen is fijn!

 

Bemensing

De afgelopen weken was naast alle vertrouwde mensen ook juf Sandra in de groep. Zij was er omdat juf Bernadette een gebroken arm had. Inmiddels hebben we afscheid van juf Sandra genomen. We vonden het fijn dat het op deze wijze geregeld kon worden.

Er is nog een nieuw gezicht in de groep en dat is juf Anais. Zij komt praktijkervaring opdoen voor zij verder gaat met haar masterstudie op de universiteit. Juf Anais is er op dinsdag, donderdag en vrijdag en soms op woensdag. Ook zal zij dagdelen op het binnenplein of de speelzaal werken. Meneer Wouter kan helaas niet meer op donderdag met ons komen gymmen. We vinden dat heel jammer maar wensen hem een goed verlof toe. En we hopen dat hij daarna bij ons terug komt.

We weten nog niet wie meneer Wouter gaat vervangen dus dat horen jullie nog.

 

Vrije dagen

Carnavalsvakantie 4 maart- 9 maart

Vrije vrijdag 15 maart 2019 Stakingsdag, er volgt nog informatie hierover.

Vrije dinsdagmiddag 12.15 uit 26 maart 2019

Vrije vrijdag 29 maart 2019

 

Nieuws uit Noorderlicht

 

Donderdag 28 maart staat de lentemarkt gepland.