Op zoek naar iets?

 

Boerderijschool

Boerderijproject

Voor meer informatie, klik hier >>

 

Nieuwsbrieven

SBO De Bolster

Emailadres:
 

Afdeling Jonge Kind

Emailadres:
 
24.01.19

info 24 januari 2019


Info per mail zie meer
Categorie: Afdeling Jonge Kind
Ingezonden door: bolster

Beste ouder(s)

De informatie per mail.

 

Thema hulpdiensten

We begonnen het thema met de politie. En dat was best spannend. Ineens een echte politiewagen en motor op het plein, zelfs met sirene. In de groep maakten we politieauto’s en handboeien.

Het binnenplein is nu de meldkamer. Hier komen we meldingen binnen van ongelukken. De kinderen kunnen op een kaart de route kiezen die de auto moet rijden om op de plaats van het ongeluk te komen. Met de telefoon oefenen we gesprekken. Dan belt er iemand naar de politie om te vertellen dat zijn kat hoog in de boom zit. De politie zegt dan dat je dan beter de brandweer kunt bellen.

Sinds deze week staat de ambulance centraal. Donderdag stond de hele ochtend de ambulance voor de deur. We zagen de brancard. Een apparaat waarmee je kunt zien wat de hartslag is en nog veel meer spullen. Ook mochten we allemaal in de ambulance kijken. We kregen uitleg van een verpleegkundige en een voor ons heel bekende broeder.

  Helaas lukt het niet te plaatjes te plaatsen op de site versie.

 

Bewegend leren

We hebben met het team van de onderbouw een evaluatiemoment gehouden over het bewegend leren. Dit is een pilot die we dit schooljaar uitvoeren. Op woensdag gaan er kinderen korte momenten naar de speelzaal waar juf Corrie en meester Sven opdrachten doen die soms passen bij het thema maar altijd met leren van woorden, letters, cijfers, tellen, kleuren en vormen te maken hebben. Bij de opdrachten mogen de kinderen heerlijk bewegen. Het team was heel tevreden met de ontwikkeling van bewegend leren tot nu toe en er zijn een heleboel ideeën besproken. Bewegend leren komt regelmatig terug in ons teamoverleg. Onze wens is om ook in onze groepen meer bewegend bezig te zijn.

 

Vreedzame school

 

DE REGEL VAN FEBRUARI

De regel van de maand februari die u bij beide ingangen van de school aantreft is:

Een opsteker krijgen is fijn!

 

 

Vrije dagen

Vrije vrijdag 25 januari

 

Portfolio

Vrijdag 1 februari krijgen de kinderen hun portfolio mee naar huis.

 

 

Nieuws uit Noorderlicht

 

 

PROGRAMMABOEKJE VOORJAAR

Deze week zijn de programmaboekjes voor de activiteiten in dit voorjaar aan de kinderen meegegeven.

Denkt u a.u.b. aan de aanmeldingstermijn?!