Op zoek naar iets?

 

Boerderijschool

Boerderijproject

Voor meer informatie, klik hier >>

 

Nieuwsbrieven

SBO De Bolster

Emailadres:
 

Afdeling Jonge Kind

Emailadres:
 
20.12.18

info 20 dec 2018


Info 20 dec
Categorie: Afdeling Jonge Kind
Ingezonden door: bolster

Beste ouder(s)

De informatie per mail. (Helaas de plaatjes staan er niet in.  

Team van de Afdeling Jonge Kind

wenst iedereen een fijn kerstfeest

en een goede start van het nieuwe jaar

Thema Kerst

Wat gaan de weken snel voorbij. Zo vier je Sint en zo zit je aan de kerstmaaltijd. Er is in deze dagen hard gewerkt. Er zijn een paar kinderen in een andere groep gaan knutselen en ook wij kregen bezoek van kinderen uit de kleuter en peutergroep die bij ons een knutselwerk maakten. We moesten flink doorwerken want de bedoeling was dat het werk in 1 les af was. We lazen kerstverhalen voor en zongen liedjes.

We vinden het ieder jaar weer een uitdaging om ook het kerstfeest passend te laten zijn en daarom bedachten we 2 vieringen. In de ochtend en in de avond. Er was een optreden van kinderen met 10 echte kaarsen en van juffen die fluit speelden. In de ochtend waren er harige en zoete hapjes en de avondmaaltijd bestond uit zelfgebakken brood met smeersels en als hoofdgerecht de inmiddels beroemde groente lasagne die de kinderen samen met juf Marie-Jose gemaakt hadden. En de toetjes zijn ieder jaar weer een verrassing.

 

Nu is het tijd voor de kerstvakantie. Heel veel plezier samen en tot ziens op maandag 7 januari

Afscheid juf van de basisschool

Woensdag zijn er een aantal kinderen wezen zingen en dansen in de speelzaal. Juf Francis gaat haar onderwijsloopbaan afsluiten en genieten van een welverdiend pensioen.

 

De wintermarkt

Ook dit jaar werd de wintermarkt goed bezocht. Vooral de kerstman had het druk met poseren. Er waren ook levende dieren die geaaid mochten worden. We begrijpen dat het tijdstip van de markt voor de jonge kinderen uit Noorderlicht wel wat laat is.

 

Afscheid juf van de basisschool

Woensdag zijn er een aantal kinderen wezen zingen en dansen in de speelzaal. Juf Francis gaat haar onderwijsloopbaan afsluiten en genieten van een welverdiend pensioen.

 

Vreedzame school

De regel van de maand januari die u bij beide ingangen van de school aantreft is: Samenspelen is fijn

 

Vrije dagen

Vrije dinsdagmiddag 15 januari 12.15 uit

Vrije vrijdag 25 januari

 

Nieuws uit Noorderlicht