Op zoek naar iets?

 

Boerderijschool

Boerderijproject

Voor meer informatie, klik hier >>

 

Nieuwsbrieven

SBO De Bolster

Emailadres:
 

Afdeling Jonge Kind

Emailadres:
 
25.11.18

Info 23 november


Info 23 november.
Categorie: Afdeling Jonge Kind
Ingezonden door: bolster

Beste ouder(s) 

De informatie per mail. 

 

Thema Sint 

We zijn van start gegaan: Sint is in de unit.  

De kleding hangt bij het huis en regelmatig verschijnt er een Sint en Piet in de groep. Soms lopen ze naar de gang waar de stoomboot klaar staat. De juffen hebben de puzzels en spelletjes weer tevoorschijn gehaald die met Sint te maken hebben. Er ligt een stapel boeken klaar met allemaal sintverhalen en op de bank luisteren kinderen die dat willen naar een voorlezende juf.  

Natuurlijk wordt er hard gewerkt aan stoomboten, tekeningen en plakwerkjes. Zo zijn er kinderen die een Sint en Piet op een stok hebben gemaakt en kinderen die een Piet maken die door een raam kijkt.  

Buiten en binnen zingen we de klassiekers zoals zie ginds.... en zachtjes gaan.... 

We hopen dat juf Willemijn haar fluit een keer mee wil nemen dan kunnen ze samen zingen en spelen.  

 

Schoen zetten 

Maandag zetten we de schoen. Het is fijn als de ouders van allergiekinderen voor een zak met pepernoten, snoepgoed zorgen en liefst een voorraadje, dan hebben we genoeg voor de schoen en wanneer er strooipieten komen. 

De kinderen hoeven geen schoen mee te brengen om te zetten op school want we zetten gewoon onze gymschoen. 

 

5 December 

Op woensdag vieren we het Sinterklaasfeest. We gaan sint verwelkomen en daarna naar de viering in de speelzaal. Maar voor het zover is gaan we goed oefenen voor ons optreden voor de Sint.  

 

Vreedzame school 

Na de herfstvakantie zijn we op school gestart met blok 2. Een korte opsomming van een aantal hoofdstukken laat meteen zien waar leerkrachten en kinderen in dit blok mee aan de slag zijn gegaan:  

* Onderscheid ruzie en conflict.  

* Zelf een conflict zonder gewelddadigheid op willen lossen.  

* Oplossingen zijn er met een win-win, win-verlies en verlies-verlies afloop.  

* Metafoor van de rode, blauwe en witte petjes.  

* Verder oefenen met opstekers en afbrekers.  

Onze 20 mediatoren hebben een goede start gemaakt. Tijdens en na de pauze kunnen zij gevraagd worden te helpen bij het oplos-sen van een conflict.  

Samen gaan we de school weer een stukje “veiliger” maken.  

Stuurgroep Vreedzame School. 

 

Kerstmis op school 

Er volgt deze week een brief met informatie over de kerstviering.  

 

Vrije dagen 

Vrije donderdag 6 december 

 

Nieuws uit Noorderlicht 

 

De wintermarkt komt eraan. Op vrijdag 14 december is het zover. Iedereen is van harte welkom. Hierbij alvast wat informatie. 

 

WINTERMARKT NOORDERLICHT  

Op vrijdag 14 december a.s. organiseert Noorderlicht weer de jaarlijkse wintermarkt. Tijdens deze markt presenteren kinderen van de school én diverse andere gebruikers van de Brede School zich door middel van zelfgemaakte werkstukken, demonstraties en optredens.  

De wintermarkt die wordt gehouden van 18.30-20.00 uur is ook bedoeld voor wijkbewoners en geeft tevens een beeld van de samenwerking tussen de gebruikers van Noorderlicht.  

De kinderen van groep 8 presenteren op deze avond hun eigen “onderneming” en verkopen producten waarvan de opbrengst besteed wordt aan het schoolkamp aan het eind van het schooljaar.  

De opbrengsten van de verkoop door andere groepen en gebruikers zal dit jaar ten goede komen aan “Kinderen van de voedselbank”.  

De wintermarkt zal worden opgeluisterd met een aantal muzikale optredens waardoor het nog meer de moeite waard deze activiteit te bezoeken.