Op zoek naar iets?

 

Boerderijschool

Boerderijproject

Voor meer informatie, klik hier >>

 

Nieuwsbrieven

SBO De Bolster

Emailadres:
 

Afdeling Jonge Kind

Emailadres:
 
02.11.18

info 2 november


Info 2 november
Categorie: Afdeling Jonge Kind
Ingezonden door: bolster

Beste ouder(s)

De informatie per mail.

 

Thema herfst

De unit is weer versierd met paddenstoelen, sommige geven licht en anderen zijn heel teer want ze zijn gemaakt met Kapla. Tijdens de instuif zijn die bekeken door kinderen, ouders, grootouders en andere belangstellenden. Fijn dat er zoveel mensen kwamen. Leuk om te zien hoe de kinderen met hun kijkwijzer in de weer waren.

 

Nationaal ontbijt

Op donderdag 8 november starten we de dag in het Noorderlicht met een ontbijt. Niet zo maar een ontbijt, maar het extra feestelijke nationale schoolontbijt. Net als zo’n half miljoen andere kinderen in Nederland leren we hierdoor dat een ontbijt  belangrijk en leuk is.  Verderop in deze nieuwsbrief zien jullie een flyer over het Nationale Schoolontbijt met daarin allerlei leuke weetjes en links naar sites. In deze flyer is ook te lezen over groepen die op bezoek gaan in het gemeentehuis voor een ‘Burgemeesters ontbijt’. Ook leerlingen van de basisschool zijn uitgenodigd bij de burgemeester van Wijchen. Dit voorstel is besproken met de Kinderraad en ze waren enthousiast.  Dat betekent dat de leden van de Kinderraad samen met juf Loes en juf Carina op 7 november gaan ontbijten bij de heer Verheijen.  Wordt het een leuke, lekkere, leerzame of speciale ervaring? In de volgende info laten ze het jullie weten.

 

Mocht je kind een allergie hebben geef dan een lekker ontbijt mee op donderdag a.s.

 

Vrije dagen

Vrije vrijdag  6 december

 

Nieuws uit Noorderlicht

 

WIE WORDEN DE HELDEN  VAN 2018?            

Het is weer bijna zover. Op 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, deelt burgemeester Hans Verheijen weer lintjes uit aan kinderen die iets bijzonders hebben gedaan voor anderen of voor de samenleving. Helpt u ons mee zoeken naar deze kanjers? U kent misschien in uw omgeving wel een held die een lintje verdient. 

Eerdere helden waren b.v.: Pepijn die een beenmergtransplantatie onderging voor zijn broer die een zeer ernstige vorm van leukemie had. Mitch zette zich in voor de jongerenraad, het Maaswaal College en deed vrijwilligerswerk bij Wijchen Schaatst en het Rode Kruis. Gijs is een jonge mantelzorger en een belangrijke spil in zijn gezin. Kinderen zoals zij maken onze samenleving. 

Wie worden de helden van 2018? De gemeente Wijchen is trots op jonge inwoners die zich inzetten voor anderen. Kinderen die iets doen voor een goed doel. Kinderen die iets betekenen voor hun medemens, in welke vorm dan ook. Veel kinderen en jongeren doen goede dingen, soms valt het niet eens op. Zij zijn een voorbeeld voor anderen en mogen best eens in de schijnwerpers staan. En daarom verdienen zij een lintje! Iedereen die een kind of een jongere kent die voor een lintje in aanmerking komt, mag hem of haar aanmelden. Dat kan tot en met 9 november aanstaande. Meer informatie en aanmelden via gemeente website.