Op zoek naar iets?

 

Boerderijschool

Boerderijproject

Voor meer informatie, klik hier >>

 

Nieuwsbrieven

SBO De Bolster

Emailadres:
 

Afdeling Jonge Kind

Emailadres:
 
12.10.18

info 12 okt


Info 12 okt
Categorie: Afdeling Jonge Kind
Ingezonden door: bolster

Beste ouder(s)

De informatie per mail.

 

 Vandaag 12 oktober zijn de kinderen vrij. De juffen ruimen het project vriendjes op en maken het lokaal klaar voor de herfst.

We hopen dat iedereen lekker buiten kan spelen en kan genieten van de mooie kleuren. Dat hebben we afgelopen weken ook gedaan op ons schoolplein.

 

Thema herfst

Na de herfstvakantie starten we in de onderbouw met het thema:  Bos. Hierbij zal het prentenboekje   “Luuk en Lotje,  het is herfst”   centraal staan. Het binnenplein zal weer omgetoverd worden in herfstsferen, in de klassen gaan we werken en op het schoolplein spelen met herfstmaterialen. Kinderen mogen dan ook spulletjes meebrengen, zoals herfst-vruchten, bijzondere takken,  boomstammetjes etc. Wie weet kom je in de herfstvakantie zelf nog wel in het bos!!!

 

Dag van de leraar

Afgelopen vrijdag was het de dag van de leraar. Alle meesters en juffen werden die dag verrast door de ouderraad met een toespraak in de klas, een mooie spreuk: 'Je bent goud waard'  of “voor een toffe juf” én iets lekkers. 

Bedankt ouders, voor de verrassing en waardering!

 

De werkgroep bedankt iedereen…..

Vorige week hebben we weer een geweldige spelletjesochtend gehad voor alle kleuters en de kinderen van groep 3 en groep 4.   Er was van alles te doen. 

Van schminken tot een spookkasteel, van voetballen tot een luchtkussen, van kipvangen tot spijkerpoepen en nog heel veel meer. Wanneer je even wilde uitrusten kon dat in een voor-leeshoekje of lekker in het restaurant. 

Maar dit alles gaat niet vanzelf. De werkgroep was ‘s ochtends al vroeg aanwezig om van alles klaar te zetten. 

Er waren de ochtend zelf natuurlijk heel veel hulpouders die bij de spelletjes hielpen. 

En er zijn ook sponsors die hebben gezorgd voor het luchtkasteel, een lekker traktatie zoals een appeltje en de koffie. 

Wij willen daarom heel graag de Supercoop, en de familie Pelser bedanken voor hun bijdrage, en natuurlijke alle ouders die hebben geholpen. 

We kunnen met elkaar terugkijken op een prachtige dag.

De spelletjesdag werkgroep 

 

 

De vreedzame school

We zijn alweer zo’n acht weken op weg in het schooljaar 2018-2019. Samen dragen we zorg voor een pedagogisch klimaat waarin kinderen de sociale en emotionele vaardigheden leren die zij nodig hebben in de maatschappij, waarin kinderen op een prettige en veilige manier samen spelen en leren.

De eerste periode van dit schooljaar zijn we, tot de herfstvakantie, bezig geweest met blok 1: “We horen bij elkaar”. Dit blok bestaat uit 6 lessen, die er voor moeten zorgen dat er goede afspraken gemaakt worden om samen voor een fijn jaar te gaan zorgen. Elkaar beter leren kennen – goed en slecht luisteren – opstekers en afbrekers – respecteren van verschillen – samen afspraken maken – samen verantwoordelijk – samen taken verdelen.

Misschien is u de wereldbol (weer) opgevallen. Samen met onze kinderen, zij staan er omheen, moeten wij proberen deze wereld wat vriendelijker te maken. Laten we dichtbij beginnen.

Ouders van nieuwe leerlingen op onze school kunnen altijd meer informatie vragen bij de leerkracht of werkgroep.

De mediatoren hebben hun diploma’s behaald en zijn om de beurt beschikbaar om conflictsituaties binnen de groepen 4 t/m 8, met name op het grote schoolplein, mee te helpen oplossen. 

Het nieuwe schooljaar is weer naar wens van start gegaan.

De stuurgroep vreedzame school.

 

Vrije dagen

Vrije vrijdag 12 oktober.

Dinsdagmiddag 30 oktober 12.15 vrij ivm met de kindbespreking.

Vrije vrijdag 2 november

 

Nieuws uit Noorderlicht