Op zoek naar iets?

 

Boerderijschool

Boerderijproject

Voor meer informatie, klik hier >>

 

Nieuwsbrieven

SBO De Bolster

Emailadres:
 

Afdeling Jonge Kind

Emailadres:
 
22.10.15

151022 Nieuwsbrief SBO de Bolster


 

Algemeen
De herfstvakantie staat voor de deur. De afgelopen 2 weken heeft het lezen centraal gestaan op de Bolster. Kinderen kwamen met kussens, slaapzakken en in hun pyjama naar school, om zo op een fijn plekje in een knusse sfeer te kunnen lezen. Dat was erg fijn en iedereen heeft er van genoten. 
Op donderdag 15 oktober heeft een aantal juffen en een meester in de bibliotheek proefjes gedaan met kinderen die dat leuk vonden. Dit was een tegenprestatie omdat de Bolster voor de vakantie van de bibliotheek Wijchen zulke mooie kasten heeft gekregen.

Categorie: SBO de Bolster
Ingezonden door: bolster

‘De BeestenBende op De Bolster

 

Vrijdag 16 oktober kwamen er twee leden van de BeestenBende op bezoek bij de Bolster. Zij hebben ons verteld wat de Beestenbende doet en hoe je lid kan worden. De BeestenBende is een club die zorgt voor een schoner Wijchen. Eén keer per maand gaan ze, samen met hun team van vriendjes en vriendinnetjes, zwerfafval op ruimen in hun eigen buurt. Dit doen ze dan op woensdagmiddag, na school onder begeleiding van medewerkers van de Bolster. We maken er een gezellige middag van. Je gaat dan op ontdekkingstocht in je eigen wijk en wordt zo de held van je buurt. Ook jij kan een team vormen en lid worden van De BeestenBende. Om je te bedanken nodigt de BeestenBende je regelmatig uit voor een evenement, één keer per jaar gaan we met alle BeestenBenders uit heel Nederland naar het Dolfinarium!
            Er zijn al kinderen van De Bolster die zich hebben opgegeven, maar natuurlijk is er ook nog plek voor jou! Je bent natuurlijk al heel druk met allerlei andere dingen, maar het kost je slechts een uurtje in de maand en je hoeft er niets voor te betalen. Kijk snel op www.mijnbeestenbende.nl als je meer wilt weten en om je aan te melden. Tot snel! 

 

Met vriendelijke groet,

Het BeestenBende-team


 

Techniek workshop in de bibliotheek
Donderdag 15 oktober waren juf Susanne, juf Josée, juf Sasha, meester Aryan en juf Marie-Louise bij de bibliotheek. Voor de zomervakantie heeft de Bolster van de bibliotheek twee mooie kasten gekregen en wij hadden beloofd dat wij als tegenprestatie iets voor de bibliotheek zouden doen. Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek konden de kinderen in de bibliotheek bij de juffen en meester van de Bolster technische proefjes doen. We hebben een loopfiets gebouwd, stroomkringen gemaakt en met proefjes met magneten gedaan. We vonden het erg leuk te gast te zijn in de mooie nieuwe bibliotheek. Ze hebben daar veel fijne leesplekjes, waar je even met een leuk boek weg kunt duiken. We hopen dat veel kinderen de bibliotheek zullen bezoeken.

Vormsel voor de schoolverlaters
De ouders van de schoolverlaters hebben eerder deze week een mail ontvangen met betrekking tot het vormsel.


Wij wensen iedereen een hele fijn herfstvakantie!


 
Verjaardagen oktober
26   Mirte     3e unit
31   Lars      1e unit
Verjaardagen november
2     Noa       3e unit