Op zoek naar iets?

 

Boerderijschool

Boerderijproject

Voor meer informatie, klik hier >>

 

Nieuwsbrieven

SBO De Bolster

Emailadres:
 

Afdeling Jonge Kind

Emailadres:
 
22.09.17

Waarom staakt het team van de Bolster?


In de media is de aanstaande staking van 5 oktober breed uitgemeten. In de media gaat het vooral over een beter salaris en werkdruk vermindering, zoals dit ook in de brief die u namens het bestuur heeft ontvangen, genoemd wordt.

Namens het team van de Bolster wil ik hier graag een toelichting op geven. De medewerkers van de Bolster vinden nog een aantal andere zaken belangrijk, evenals vele andere onderwijs mensen met ons. Zaken die in de media onderbelicht blijven. Want het is immers bekend dat er geld vrijgemaakt wordt voor salarissen, waarom dan nog die staking? Salaris en werkdruk, dat is niet het enige waar het ons om gaat.

We staken 5 oktober omdat wij goed onderwijs willen kunnen blijven bieden. Daar hebben we voldoende en goede leerkrachten voor nodig. Het steeds groter wordende tekort aan leerkrachten is voor ons vorig jaar al zeer voelbaar geweest. Ook het tekort aan schoolleiders groeit. Het vak moet weer aantrekkelijk worden en meer gaan over goed passend onderwijs organiseren en geven voor alle kinderen, het moet niet gaan over administratie. Dit moet meer in balans zijn. De PABO moet weer volstromen met enthousiaste mensen die gaan voor dit prachtige vak, die zich hiertoe aangetrokken voelen, een vak waar je niets anders dan trots op kunt zijn. Onderwijs mensen zijn doeners, creatieve mensen die het liefst mooi en uitdagend onderwijs ontwerpen. Daar willen we meer tijd en ruimte voor.

De staking van 5 oktober gaat over veel meer dan alleen een beter salaris en minder werkdruk. Het gaat over de toekomst van het primair onderwijs en dus over de toekomst van de kinderen. 

Wij gaan onze stem laten horen in Den Haag en wij hopen op uw steun.

Marie-Louise Benda

Categorie: SBO de Bolster
Ingezonden door: bolster
.