Op zoek naar iets?

 

Boerderijschool

Boerderijproject

Voor meer informatie, klik hier >>

 

Nieuwsbrieven

SBO De Bolster

Emailadres:
 

Afdeling Jonge Kind

Emailadres:
 
27.06.17

Veel steun voor de prikactie 27 juni.


Dinsdagochtend 27 juni, bleven ook de deuren van de Bolster een uur langer dicht.

Ondanks het ongemak voor veel ouders, waar we ons van bewust waren, hebben we veel positieve reacties mogen ontvangen waaruit steun sprak voor de actie. We zijn daar erg blij mee. Dit is niet alleen een probleem voor het onderwijs sector maar ook van alle ouders en toekomstige ouders. 

Onze deuren waren dicht omdat wij gaan voor meer kwaliteit, meer nieuwe, meer jonge bevlogen mensen die bewust een keuze maken voor het onderwijs. We gaan voor minder administratie zodat er meer we meer tijd kunnen besteden aan datgene waarvoor we het vak in zijn gegaan, namelijk lessen maken, ontwerpen en vormgeven en ons daar verder in bekwamen. Daar gaan we voor, zodat er ook in de nabije toekomst voldoende goede leerkrachten zijn die het vak verstaan! 

Wat heeft het team van de Bolster vanochtend gedaan?

Categorie: SBO de Bolster
Ingezonden door: bolster

Om 8.00 zaten de teamledenmet elkaar aan het ontbijt op het Bolsterplein. We hebben met elkaar gesproken over hoe we het vak aantrekkelijker kunnen maken voor jonge mensen en op welke wijze wij kunnen bijdragen aan de kwaliteit van deze mensen. Welke rol kunnen wij spelen als het gaat om jonge mensen of zij -instromers opleiden.

De Bolster is een opleidingsschool voor PABO en ALPO ( academische PABO) studenten en wij gaan onderzoeken hoe we ons hier verder in kunnen professionaliseren. Aan de andere kant kost begeleiding tijd en dan komen we bij het knelpunt. Keuzes moeten gemaakt worden waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat en bewaakt moet worden, vooral nu er een tekort aan leerkrachten aan zit  komen.

Hopelijk gaat men in Den Haag met het onderwijs meedenken en komt men tot een goede oplossing.

U willen we bedanken voor de steun en het begrip vanochtend.