Op zoek naar iets?

 

Boerderijschool

Boerderijproject

Voor meer informatie, klik hier >>

 

Nieuwsbrieven

SBO De Bolster

Emailadres:
 

Afdeling Jonge Kind

Emailadres:
 
20.06.17

PO in Actie


PO ( primair onderwijs) in Actie 

In de afgelopen maanden hebben 41.000 leerkrachten van de actiegroep POinactie, de vakbonden en de werkgeversorganisatie PO-raad hard gewerkt om deze problematiek aan te kaarten bij de politieke partijen in Den Haag. Helaas heeft dit nog niet geleid tot enige verbetering. Niks doen is echter geen optie.  

Categorie: SBO de Bolster
Ingezonden door: bolster

Wellicht heeft u er de laatste tijd al het een en ander over gehoord; leerkrachten van basisscholen maken zich ernstig zorgen over de toekomst van het onderwijs en de toekomst van uw kinderen. In deze brief leggen we u uit waarom wij ons zorgen maken en vragen wij u om uw steun en hulp. 


Waar gaat het over?

De enorme werkdruk en de lage salarissen hebben er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat er veel leerkrachten zijn gestopt en dat er weinig nieuwe leerkrachten zijn bijgekomen. Ook op SBO de Bolster hebben we dit jaar het tekort aan leerkrachten gemerkt, waardoor we regelmatig hebben moeten knippen en plakken met de vaste medewerkers binnen de units om onderwijs te kunnen blijven geven. In sommige gevallen is dit zelfs niet gelukt, waardoor we gedwongen waren om units een dag vrij te geven.  

 

Wij vragen ook uw hulp! 

We willen u vragen om ook uw stem te laten horen voor goed onderwijs. Iedereen gaat de gevolgen van het lerarentekort voelen als we nu niet laten horen dat we ons ‘allemaal’ zorgen maken.  

U kunt het basisonderwijs steunen door onze petitie te ondertekenen op www.pofront.nl . Elke stem telt, dus brengt u dit ook gerust onder de aandacht bij vrienden, familie en kennissen. 

 

Wat betekent dit voor u dinsdag 27 juni? 

Voor u en uw kinderen betekent dit dat SBO de Bolster op dinsdag 27 juni om 9.35 uur pas de deuren opent en de lessen starten dan om 9.45 uur. Tot die tijd is de school dicht. Dit betekent iets voor u als ouders als het gaat om opvang voor dat uur en eventueel het taxivervoer. Wij informeren de vervoersdiensten over verandering wat betreft de aanvangstijd die voor die dag.  

 

Wat doen wij in dat uur? 

De leerkrachten van de Bolster zullen dit uur besteden aan een vergadering over hoe we het prachtige vak van leerkracht weer aantrekkelijk kunnen maken voor jonge mensen met onderwijspassie. Op die manier hopen wij bij te dragen aan de toekomst van het onderwijs. Per mail zullen wij u informeren over de opbrengst van deze vergadering. 

Op dezelfde dag vragen we één ouder en één leerkracht af te reizen naar Den Haag om daar de petitie te overhandigen aan premier Mark Rutte. Voor de toekomst van het mooiste vak van de wereld, de toekomst van het onderwijs in het algemeen, maar vooral voor de toekomst van hele generaties kinderen!