Op zoek naar iets?

 

Boerderijschool

Boerderijproject

Voor meer informatie, klik hier >>

 

Nieuwsbrieven

SBO De Bolster

Emailadres:
 

Afdeling Jonge Kind

Emailadres:
 
23.09.16

160922 Nieuwsbrief


De eerste weken
Categorie: SBO de Bolster
Ingezonden door: bolster

We zijn inmiddels een paar weken onderweg in het nieuwe schooljaar. Langzaam zijn de kinderen en de juffen en meesters weer gewend. De instructies zijn weer volop begonnen en de eerste ouderinloop is geweest.

Ouderinloop
Bij de eerste ouderinloop van 11.45 – 12.15 bij de units kwamen al best wat ouders binnenlopen. Op de deur bij de unit hangen de medewerkers de activiteiten en waar je deze in de unit of elders in de school kunt vinden. Soms zijn het activiteiten waarbij u als ouder mee kunt doen, soms mag u mee luisteren wanneer de medewerkers een les geven.
Iedere week koken juf Nilgun en juf Shashi samen met een groepje kinderen uit alle units. Eerst maakt juf Susanne met een groepje kinderen een boodschappen lijstje en gaan zij samen inkopen doen. Met deze boodschappen gaat een groep kinderen, afkomstig uit alle units, iets koken. Zij maken samen de meeste lekkere gerechten klaar maar leren ook zaken als informatie op het etiket lezen, afmeten  van juiste hoeveelheden en hygiëne. Uiteraard mogen de kinderen proeven wat ze zelf hebben gemaakt. Wie weet kunnen ze het thuis ook een keertje voor u maken?

Algemene ouderavond
Dinsdag 13 september was de algemene ouderavond. Ondanks de enorme warmte hebben we toch veel ouders mogen verwelkomen. Die avond hebben we in het kort vertelt waar de Bolster het komende jaar wat betreft het onderwijs, aan gaat werken. Dit kunt u ook lezen in het jaarplan van de Bolster, op onze website. De Medezeggenschapsraad en de ouderraad hebben de ouders geïnformeerd over wat zij doen. Fijn om te zien dat er belangstelling is vanuit de ouders om hieraan deel te nemen.
Vervolgens hebben de ouders kennisgemaakt met de unitmedewerkers en te horen gekregen hoe het komende schooljaar er in de units uit gaat zien. We vonden het weer een prettige avond.

Eerste communie 
In mei 2017 zullen er weer kinderen van groep 4 hun Eerste communie doen. De brieven met het aanmeldingsformulier hiervoor zijn op de scholen afgegeven voor de kinderen van groep 4. De aanmeldingsformulieren moeten voor 25 september 2017 ingeleverd zijn bij de kerk waar uw kind de communie wil doen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Parochieel centrum op telefoonnummer 024 - 6412627 of bij Ans van der Wielen 024-6414426 ( na 18.00 uur)

Werkgroep Eerste Communie de Twaalf apostelen
 
Unitouders
Op de algemene ouderavond is ook aandacht besteed aan het belang van unitouders voor onze de unitmedewerkers en het organiseren van activiteiten. Fijn om te horen dat voor unit 1-2 en unit 4 zich al ouders hebben aangemeld. Mocht u ook interesse hebben dan kunt u altijd contact opnemen met een van de unitmedewerkers.
 
Procedure directeur SBO de Bolster
Voor de vakantie hebben we u verteld dat de Bolster na de zomervakantie op zoek gaat naar een directeur voor de Bolster. Sedert november 2015 heeft Titia Blankstein taken vervuld bij Stromenland. Sinds die tijd is Marie-Louise Benda waarnemend directeur. Door het daadwerkelijke vertrekt van Titia naar Nijmegen is er sprake van een vacature directeur SBO de Bolster. De procedure is inmiddels gestart en hopelijk is deze voor de herfstvakantie afgerond. We houden u op de hoogte.
 
Theatervoorstelling Bombarie in ’t Mozaïek
Wijchen - ‘t Mozaïek
zondag 30 oktober 2016 om 14.30 uur
 
De Tovenaar van Oz
Al 20 jaar speelt Kindertheater Bombarie voor alle kinderen in Wijchen en omstreken. Dit verhaal gaat over Dorothy, die door een storm in het magische land van Oz belandt. Om terug naar huis te kunnen komen, moet ze hulp vragen aan de tovenaar van Oz. Onderweg naar hem, ontmoet zij de vogelverschrikker, blikkie en een laffe leeuw, die ieder een eigen vraag hebben aan de tovenaar. Zij hopen dat de tovenaar hen hiermee kan helpen. Met zijn vieren gaan ze op avontuur en wandelen ze over het gele pad ook bij jou in de buurt.